Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΦΤΙΑΞΕ ΚΙ ΕΣΥ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ!



ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΜΠΟΤΕΡ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ
ΤΟ ΚΚΕ ήδη παραμιλάει... Θα παραμιλάνε όλοι οι τυχοδιώκτες της πολιτικής που μας πουλάνε σταθερα φούμαρα...
ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ!
ΟΜΟΡΦΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ  ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ!
Με αφορμή τις αναρίθμητες επιστολές που λαμβάνουν οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ , στεκόμαστε στην επιστολή ομάδας Ικαρίων , που είναι χαρακτηριστική και εκφράζει όλους  τους άλλους που έχουν παρόμοιες ανησυχίες και προβληματισμούς. Θέλουμε ,λένε ,κι εμείς να κάνουμε παρόμοια κίνηση στον τόπο μας...
Να την κάνετε, είναι η μόνιμη απάντηση των Εθελόντων. Τσακίστε στη γειτονιά σας τους κερδοσκόπους!
Δείτε πιο κάτω την επιστολή τους κι αμέσως μετά ΤΟΝ ΔΕΚΑΛΟΓΟ ΟΔΗΓΙΩΝ , που ανοικτά και διαυγέστατα προσφέρουν  οι Εθελοντές προς ΟΛΟΥΣ που επιθυμουν να πολεμήσουν την ακρίβεια. Αυτή είναι η σημαία και τίποτε άλλο... όπως βλακωδώς το ΚΚΕ βιάστηκε να εκτιμήση..ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΜΕΝΟ ΚΑΘΕΤΑ στο Πανελληνιο!  Γίνεται μια τεράστια ανατροπή...Οι σαμποτέρ της ακρίβειας .. έχουν στο δισάκι τους , πολλά γκαζάκια και βόμβες...

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ   
Αγαπητοί συνάνθρωποι!
Συγχαρητήρια για την δουλειά σας! 
Θα ήθελα παρακαλώ πολύ να μας πείτε τα βασικά ώστε να μπορέσουμε και εμείς να ξεκινήσουμε την διάθεση φτηνών προϊόντων στους συνανθρώπους μας που όπως όλοι οι Έλληνες υποφέρουν από την ακρίβεια και την ανέχεια.

Θέλουμε να ξεκινήσουμε με την πατάτα και το λάδι, και ήδη ζητάμε μέσω του Δήμου να μας διατεθεί ένας μόνιμος κλειστός χώρος για την εν λόγω διάθεση.
Θα θέλαμε να μας πείτε από που να ξεκινήσουμε. Να φτιάξουμε π.χ. έναν σύλλογο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ώστε να μπορούμε να μιλάμε απευθείας με τους παραγωγούς? Υπάρχουν κάποια νομικά κολλήματα που θα πρέπει να ξεπεραστούν? Πως γίνεται η όλη εργασία με τις παραγγελίες? Να φτιάξουμε αιτήσεις όπως ο δήμος Παλλήνης π.χ? Υπάρχει άλλος τρόπος ώστε να διασφαλιστεί η συνέπεια και φυσικά να μην καταλήξουμε στο τέλος να πληρώνουμε και από την τσέπη μας τα σπασμένα? (σύνηθες)! Ζούμε στην Ικαρία στον βράχο εκεί δεξιά στο Αιγαίο. Έχετε κατά νου κάποιους παραγωγούς με τα τηλέφωνα τους που θα μπορούσαν να μας εξυπηρετήσουν? Αυτά και άλλα πολλά που δεν μας έρχονται στο μυαλό προς το παρών. Παρακαλούμε πολύ για τα φώτα σας!

Σας ευχαριστούμε πολύ
Εθελοντές αλληλεγγύης από την Ικαριά..

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΟΔΗΓΙΩΝ  ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ...
Φίλοι μας
1-Προχωρίστε ακάθεκτοι. Η δημιουργία μη κερδοσκοπικής εταιρίας εμφανίζεται σήμερα ως η πλέον πρόσφορη  και νομικά ισχυρή.
2-Ανακοινώστε στους συμπολίτες την ύπαρξή σας , με αφισσούλες,φέϋγ...βολλάν και με όσους πρόσφορους τρόπους έχετε στη διάθεσή σας.. Λόγω των τοπικών συνθηκών δεν πρέπει ο υπολογιστής να είναι σε κάθε σπίτι εκεί στην Ικαρία, ώστε οι άνθρωποι να έχουν την δυνατότητα παραγγελιών μέσω διαδικτύου. Αλλά πάντως μια ιστοσελίδα σας.. θα ήταν χρήσιμη στο έργο σας.
3)Εξασφαλίστε ένα χώρο δωρεάν όπου να εγκαταστήσετε ένα μόνιμο εκθετήριο προϊόντων  αγροτικών που θα διατίθενται σε τιμές παραγωγού.
4) Πολύ φυσικό το στέκι σας αυτό, να έχει δαπάνες λειτουργικότητας (φως, η ενοίκιο, κι απασχόληση πρποσωπικού κ.λπ).΄Αρα η τιμή του παραγωγού, ...θα επιβαρύνεται ελαφρώς και σίγουρα οι τιμές σας θα πρέπει να είναι φθηνότερες από εκείνες των ραφιών. Θα ελλίσεσθε ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στην τοπική σας αγορά. Το στέκι σας,  δεν θα έχει χαρακτήρα μπακάλικου ή σούπερ μάρκετ αλλά θα είναι πρατήριο ΦΘΗΝΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.,φθηνότερων από παντού.
5)Ναι να εκδώσετε έντυπο παραγγελιών, στόχος του οποίου είναι για να ξέρετε τις πιθανές ποσότητες που ζητιούνται, ώστε να διευκολυνθείτε στις συνεργασίες σας με παραγωγούς. ..για να ξέρετε το ύψος των ποσοτήτων που θα παραγγέλνετε...
6) Ευχαρίστως να σας δώσουμε τηλέφωνα παραγώγων... αλλά προηγουμένως πρέπει να εξαντλήσετε τα πειθώρια αναζήτησης Ικαρίων παραγωγων. Μετά μπορείτε να αναζητήσετε προϊόντα από άλλα μέρη της Ελλάδας... κι αυτό συνεπάγεται δαπάνες μεταφορικών...Έτσι;
7) Απαραίτητο είναι να κάνετε έρευνα τιμών της τοπικής αγοράς, δηλαδή τι τιμές ισχύουν στα τοπικά σούπερ μάρκετ κι αναλόγως να κινηθείτε...
8) Η εφμάνισή σας θα προκαλέσει αντιδράσεις από εκείνους που θίγονται τα κερδοσκοπικά συμφέροντα τους. Θα αντιδράσουν ακόμη κι οι χρυσοφόρες  λαϊκές αγορές... Υπ΄όψιν! Μη σκιάζεστε. Ο Αγώνας είναι ένας: :Να χτυπηθεί η ακρίβεια και η αχαλίνωτη κερδοσκοπία... Και να μην ξεχνάτε, αυτό που από την πρώτη στιγμή γράψαμε:
Το κίνημα της πατάτας, έτσι όπως εκδηλώνετε σήμερα –σκόρπια, σε πλατείες, σε ρύμες κι οδούς είναι θνησιγενές ... και θεατρινίστικο. Επρεπε όμως να περάσει από αυτό το στάδιο.. για να ταρακουνήσουμε την κοινή γνώμη. Το καταφέραμε! Βγήκε μάλιστα  και το Κ.Κ.Ε  κι αφελώς διακήρυξε αυτό που εμείς επισημάναμε από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν οι Εθελοντές αλληλεγγύης... Αλλά η πολιτική αφέλεια του κόμματος αυτού  γενικεύει τα πράγματα και δείχνει να μην έχει αντιληφθεί την ουσία της εξέγερσής μας και την φιλοσοφία της ... Οι Εθελοντές όμως τους έτριψαν στη μούρη  μια σκληρή κι απογυμνωτική απάντηση.. Το κίνημα δεν πρόκειται να πεθάνει... διότι έχει βαθειές ρίζες που πρώτιστα είναι η βούληση του λαού, να θέλει και δικαιούται να απολαμβάνει φθηνότερα προϊόντα . Κι αυτό δεν πρόκειται να πεθάνει. Απλά θα εξασθενίσει ο πανηγυριώτικος σημερινός τρόπος διάθεσης των προϊόντων.( χωρίς να σημαίνει αυτό ότι θα ...πεθάνουμε κι αυτήν την εκδοχή προβολής φθηνων αγροτικών προϊόντων... θα το κάνουμε από καιρού εις καιρόν...)
 ΄Αλλωστε οι εθελοντές το επεσήμαναν-κι αυτό- κι αναζητούν χώρους για τη δημιουργία πρατηρίων. Κι ήδη έχουμε εξασφαλίσει χορηγούς πολλούς , πρόθυμους να μας διαθέσουν αχρησιμοποίητα κτίσματα.Ψάξτε στην ιστοσελίδα : http://neoskosmos-athens.blogspot.com
΄Ηδη αυτή τη στιγμή μας παραχωρούν χωρο εκτάσεως 2000 τ.μ. στην καρδιά της Αθήνας. Kι αυτό είναι μια μεγάλη ευτυχής είδηση, που πρώτοι μαθαίνετε εσείς...
9) Επίσης πρέπει να επισημανθεί ότι δεν πρέπει να έχετε αγκυλώσεις ως προς τα προϊόντα που διαθέτετε. Να αναζητείτε πάσης φύσεως προϊόντα από τις πηγές παραγωγής. Σήμερα –κι εμείς- περιοριζόμαστε σε 4-5 είδη: Πατάτα, λάδια,όσπρια, κοτόπουλα,μέλι κ.λπ.. Αλλά ο κόσμος δεν έχει ανάγκη μόνον αυτά.
10) Θεμελιώδες είναι: Να είστε ευθείς κι απόλυτα ειλικρινείς , ανοικτοί, και  διαφανείς, τόσον με τους καταναλωτές όσον και με τους αγρότες παραγωγούς. ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ είναι ξύπνιοι και δεν ξεγελιούνται . Αυτούς τους δύο πόλους πρέπει να τους ενώσουμε ...με ανοιχτά χαρτιά! Ειδικά ως προς τους παραγωγούς πρέπει να τους εμπεδώσετε της αίσθηση της ασφάλειας απορρόφησης  των προϊόντων τους , διότι διαφορετικά θα επιστρέψουν στις αγκάλες των μεσαζόντων...
Αυτά προς το παρόν. Δίπλα σας σε όποια άλλη απορία.. ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ δεν έχουν αγκυλώσεις ούτε και επιχειρησιακά κόμπλεξ. Δεν φοβούνται να δημοσιοποιούν και το know how, για χρήση από το λαό,  με πλήρη γνώση του τι σημαίνει αυτό για εχθρούς και φίλους..
Γι αυτό και προτρέπουμε τους πάντες να πάρουν στα χέρια τους τον πόλεμο κατά της ακρίβειας , που θα είναι συνεχής κι εντονότερος καθημερινά.


Ναι να αρχίσουν τα παζάρια και μέσα στα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ... Ποιος είπε ότι μπορεί να τιμολογούν αυθαίρετα το προϊόν, και να το δεχόμαστε απαζάρευτα;  Να και μια άλλη διάσταση που δίνουν οι Εθελοντές στις συναλλαγές! Και το πρωτοθέτουν ...ΣΗΜΕΡΑ..δημοσίως μόνον οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ! Ναι παζάρια και με τις ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ...Αν ..γουστάρουν.. ΄Οποιος γουστάρει. Το μήνυμα αυτό έχει καταλυτικές δυναμικές. Δοκιμάστε το με τον τσαμπουκά ...που σας διακρίνει!
Είπαμε, είμαστε εδώ για μεγάλες ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ! Δεν έχουμε προσωπικές φιλοδοξίες ... Δεν μας ενδιαφέρει να κομίσουμε προσωπικές δάφνες και προβολή! (γι΄αυτό με θλίψη μας αποπέμπουμε τους ρεπόρτερς.. που μας πολιορκούν...για προβολή του κινήματός μας ... Τι χρείαν προβολής έχουμε και γιατί ; Δεν πουλάμε μανταλάκια ! Δεν πουλάμε τίποτε. Καμπάνες μόνο χτυπάμε!Είμαστε μέσα στη συνείδηση  και στο πετσί του κάθε ΄Ελληνα ! Οι ρεπόρτερς ας κατανοήσουν ότι πλέον ακολουθούν παλαιομοδίτκες δημοσιογραφικές συνταγές.. Δεν μας ενδιαφέρει η εικονογράφισή μας για τις ανάγκες του σώου των ειδήσεων-έτσι κατάντησαν τις ειδήσεις.=ΣΩΟΥ!).. Στην ιστοσελίδα μας θα βρίσκουν τα πάντα και μπορεί να ξεσηκώνουν όσα θεωρούν χρηστικά προς ακροατές και θεατές τους... Κι αν θεωρούν φυσικά ότι η δημοσιογραφία πρέπει να συμπάσχει και να υπηρετεί , επωφελώς, την Εκκλησία, (με την αρχαϊκή της έννοια)τον Δήμο, τον λαό. Τα υπόλοιπα είναι φιοριτούρες!


Και γιατί όλα αυτά, ..τα σπάνια που για πρώτη φοράς-επίσης- διατυπώνονται δημόσια; Διότι ατυχώς, ατυχέστατα και η δημοσιογραφία, ΌΠΩς ΑΣΚΕΙΤΑΙ σήμερα... μάλλον εν συνόλω -πλην 3-5 εξαιρέσεων- ΠΡΟΔΙΔΕΙ βάναυσα τον λαό!
Ο πόλεμος αυτός κατά της ακρίβειας είναι χρέος ΟΛΩΝ των Ελλήνων. Αφού ξώφλησε η πολιτική , είναι η ώρα να πάρουμε εμείς στα χέρια μας τη ζωή μας, με ενέργειες τέτοιες κι άλλες που θα ακολουθήσουν. Δεν έχουμε ιδιοτέλειες, δεν έχουμε συμφέροντα, δεν σκοπεύουμε σε πολιτικές , δεν είμαστε πολιτικοί, ανεξάρτητα αν η ξαφνική παρέμβασή μας είναι καθαρή πολιτική πράξη. Αφού οι πολιτικοί απέτυχαν ..μπορούμε εμείς όμως! Ιεραπόστολοι μήπως; ΄Ισως κάτι πιο όμορφο. Υπάρχει κι αυτό το είδος διπόδου στην Ελλάδα  –σε μεγάλη ποσότητα μάλιστα, αλλά δεν κραυγάζει... δεν φανφαρωνίζει από τα τελεβίζια..!
Αυτό που έχουμε και κατέχουμε δεν το κρατάμε εγωϊστικα για μας ,-για όφελος- αλλά το βγάζουμε στο φως , πιστεύοντας ότι πολλοί θα ωφεληθούν... Γι αυτό κι είμαστε ΑΣΚΙΑΧΤΟΙ, δεν μπορεί κανείς να πλήξει το πνεύμα που μας ξεσήκωσε-και  ξεσηκώνει ΟΛΟΥΣ τους πανέλληνες! και που αυτή τη στιγμή σαρώνει το Πανελλήνιο!


 Είδατε, απολαύσατε την απογύμνωση του ...κόμματος της εργατιας κι αγροτιάς, το ΚΚΕ,  πόσο συγχιστηκε και γελοιοποιήθηκε με την αποκοτιά του να αποτιμήσει το κίνημα της πατάτας;...βλέποντας φαντασιώσεις κι άλλα πλακατζήδικα κι ανεδαφικά!! Ιδού το κόμμα σου λαε περιούσιε! 
Ναι γνωρίζουμε πως πάρα πολλοί διαπλεκόμενοι παραμιλούν... Θα υποστούν βατερλώ, αν δεν αλλάξουν μυαλά και δεν σταθούν ουσιαστικά δίπλα στον λαό που υποφέρει...


Καλή δύναμη παιδιά της Ικαρίας.


 Νυν υπέρ πάντων ο αγών για την πάταξη της ακρίβειας
.....
που μας επέβαλαν οι πολιτικοί και τα συνεταιράκια τους, ...οι πάσης φύσεως κερδοσκόποι! Λαμόγια και διαπλεκόμενοι!!! Φτάσαμε οι ατυχείς (δυστυχούντες αυτή τη στιγμή).. να θεωρείται η πολιτική ως υπερτατη αρχή του βίου μας. Ω Θρησκεία ...
Τέτοια η  κατάντια...μας! 
 ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 




ΚΙ ΑΛΛΕΣ  ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ:
Επειδή εντελώς συμπτωματικά αναφερόμαστε στην Ικαρία, ένας εκ της ομάδας των πρωταγωνιστών του κινήματος , ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ θυμήθηκε τούτο:Πριν πολλά χρόνια , φαίνεται πως με μια ενέργειά του είχε ευεργετήσει το ακριτικό νησί. Είς ένδειξη ευχαριστιών το κοινοτικό τότε συμβούλιο του νησιού, αποφάσισε να του δωρησει ένα κτήμα-4 περίπου στρεμμάτων... ..Ο άνθρωπος ουδέποτε δέχτηκε να αξιοποιήσει την ευγενή χειρονομία των Ικαρίων! Σήμερα χαμογελώντας λέει: « Λογικά η απόφαση αυτή πρέπει να ισχύει και σήμερα ... τι λέτε να την αξιοποιήσω τώρα δα που το νησί έχει και τουριστική αίγλη;..»
Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται να προβεί σε καμιά ενέργεια... Ναι φίλοι μας , υπάρχει και τέτοιο δίποδο είδος στην Ελλάδα! Είναι δίπλα σας αυτά τα περίεργα δίποδα , αλλά που δεν φωνασκούν... δεν τους υποπτευόμαστε!


***΄Ενας άλλος ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ , χθες ακρίβώς, χθες στο σούρουπο, επειδή μετέχει εθελοντικά και στην άλλη κίνηση των εθελοντών, γνωστή κι αυτή, ως ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ , πήγαινε να μοιράσει φαγητό σε συνανθρώπους μας που το χρειάζονται.Είχε στη σακούλα 5-6 μερήδες που παρασκευάζουν είτε  ευαίσθητες κυρίες ( είναι γνωστή η απίθανη ελληνίδα μαγείρισα μάνα μας-αδερφή μας) ή ευγενείς χορηγοί επαγγελματίες μαζικού σιτισμού. .. Πήγαινε στην οδό Ρουμπέση ( στο Ν.Κόσμο.). αλλά εκεί στο διάβα είδε μπροστά του το αρτοποιείο ΙΝΑΧΟΣ των αδελφών Τρίμπου-αν το γράφουμε σωστά...Θυμήθηκε πώς ένας από τους παραλήπτες  του πιάτου της αγάπης, ήταν και μια νεαρή μάνα με παιδάκι...
Δεν γίνεται, είπε μέσα του, να πάω σπίτι της νεαρής μάνας με παιδί και να μην δώσω μια σοκολατίτσα στο παιδί!... Αλλά βρήκε μπροστά του το αρτοποιείο ΙΝΑΧΟΣ ,(Επί της Ηλιού  & Ρουμπέση γωνία) )υποστηρικτή της κίνησης του πιάτου...αγάπης
--Κυρία Τρίμπου ..θέλω ένα γλυκάκι για παιδί...
Η κυρία αμέσως πρόσφερε ένα τσουρέκι! Χαράς ευαγγελια για τον εθελοντή  ή όπως τους αποκαλούν εδώ...αγγλιστί .. THE ANGELLES OF INTERNET
Ναι φίλοι μας ...υπάρχει και τέτοιο είδος διπόδων...Γι αυτό και χασκογελάμε με τα καταγέλαστα του ΚΚΕ και γενικώς και ειδικώς απάντων των σήμερα πολιτικών!
Δεν πολεμιέται ούτε το πιάτο της αγάπης, ούτε το κίνημα (πατάτας) κατά της ακρίβειας...
Ο στρατός –δεν μας αρέσει η λέξη- της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς δεν πολεμιέται, όσες τούμπες κι αν κάνουν οι επαγγελματίες της τυχοδιωκτικής πολιτικής, που έφεραν τη χώρα των Ελλήνων...σε αυτό το χείλος της απόλυτης ένδειας! Για να τους ψηφίζουμε! Για ποιό λόγο, αλήθεια;!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου