Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΠΕΘΑΝΕ...




ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ...ΠΕΘΑΝΕ
Τεράστιες οι ευθύνες του καταναλωτή.

Το λεγόμενο κίνημα της πατάτας ,ως γνωστόν, δημιουργήθηκε από την ιστοσελίδα αυτή σε συνεργασία με τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ..Για την ακρίβεια από εδώ πρωτοπαρουσιάστηκε και κινητοποίησε τον κόσμο.
Η «ένδοξος» ιστορία του, που αναστάτωσε το Πανελλήνιο κράτησε ένα μήνα και μετά ξεφούσκωσε, τερμάτισε, πέθανε....
Τους δύο τελευταίους μήνες εμείς σκόπιμα σιγούμε, αφού πρώτα βέβαια, κάναμε ανοικτή πρόσκληση-πρόκληση, προς όλους να μετάσχουν ενεργά, έμπρακτα στην διαμόρφωση Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας , η οποία θα διακινεί προϊόντα σε τιμές παραγωγού. Την εταιρία φυσικά τη στήσαμε στα χαρτιά, νομικά ...αλλά είναι άνευ ...έργου, δοθέντος ότι ΟΥΔΕΙΣ –πλην ενός***- ανταποκρίθηκε! Το τίμημα της συμμετοχής –στο συνεταιρισμό- ήταν από 50-150 ευρώ , ποσά που διασφαλίζονταν με επιστροφή τους και σε είδος,... Σχετικές λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε σε άλλες σελίδες του ιστοτόπου αυτού.
Τι ακριβώς συμβαίνει; Πού εξαφανίστηκαν οι χιλιάδες, που ενθουσιώδεις συνωθούνταν για να εξασφαλίσουν μερικά κιλά πατάτας;
Η επισημανθείσα περίεργη αδιαφορία έχει πολλές ερμηνείες και αναγνώσεις, που δεν είναι του παρόντος να τις αναπτύξουμε. Θα θυμίσουμε μόνον πως η ακρίβεια παραμένει αγέρωχη στα ράφια. Το κίνημα της πατάτας δεν πόνεσε και δεν επηρέασε την αδηφάγο δράση των διαφόρων καρτέλ, κερδοσκόπων και μεσαζόντων.

Ως γεννήτορες του κινήματος είχαμε προβλέψει εύστοχα τα εξής:

«Η πατάτα υπήρξε ένα πιλοτικό σχέδιο., που στόχευε ανιχνευτικά, να διακριβωθούν οι τάσεις του κοινού και πολλά άλλα τεχνικής φύσεως.
Η πατάτα όπως τη ζήσαμε τον τελευταίο μήνα, σε υπαίθρια αρπα-κόλα, σημεία διάθεσής της, είχε θνησιγενή ,εφήμερο χαρακτήρα, χωρίς την παραμικρή επίδραση, επιρροή-ΧΤΥΠΗΜΑ- στην ουσία του προβλήματος..»

Και τώρα τι γίνεται; Εμείς έχουμε πολλά για να ξαναφουντώσουμε την περίπτωση, αλλά θα το κάνουμε μόνον αν ο πληττόμενος καταναλωτής αντιληφθεί πως η πάταξη της ακρίβειας θα προέλθει μόνον απ΄αυτόν. Η προστασία της τσέπης του είναι στα χέρια του... Διαφορετικά όλοι οι αρουραίοι θα συνεχίσουν να ρυθμίζουν την πιάτσα όπως αυτοί νομίζουν , χορεύοντας τον καταναλωτή με τα δικά τους νταούλια.
Μην ξεχνάτε πως τα ποντίκια χορεύουν όταν η γάτα κοιμάται. Ο δε καταναλωτής καθεύδει μόνιμα και πρωτίστως είναι σκόρπιος, διαλυμένος, ανοργάνωτος. Ακριβώς πάνω σ΄αυτή τη λεπτομέρεια ποντάρουν οι πάσης φύσεως κερδοσκόποι. Είναι αλήθεια ότι καταταράχθηκαν με το κίνημα της πατάτας, αλλά αυτό για λίγες μέρες , για να συνεχίσουν σήμερα να διαφεντεύουν πάλι την αγορά, με περισσότερη ξετσιπωσιά.
Πάντως εν τη ενώσει μπορούμε ΟΛΟΙ μαζί να ανατρέψουμε την αγορά σε κάθε γειτονιά. Δεν είπαμε ότι θα γίνουμε όλοι μπακάληδες, αλλά μπορούμε όμως στη γειτονιά μας να έχουμε το δικό μας μπακάλικο- συνεταιριστικό- με προϊόντα σε τιμές παραγωγού.
ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ έχουν δώσει εδώ όλες τις δυνατές πληροφορίες ώστε ο καταναλωτής να δράσει προστατευτικά υπέρ της τσέπης του. Μπορείτε να τις αναζητήσετε σε άλλες σελίδες μας ... Δεν κρατήσαμε κανένα μυστικό, διότι δεν έχουμε καμιά ιδιοτέλεια. Αποβλέπουμε μόνο στην πάταξη της ακρίβειας... Γι αυτό και προτρέπουμε τους πάντες να κινητοποιηθούν στις γειτονιές τους ανεξάρτητα. Γι αυτό και φθάσαμε να δίνουμε και το Know How μας σε όποιον μας ζήτησε συμπαράσταση. Είναι δημοσιευμένο εδώ...Ψάξτε και θα το βρείτε...
Θα τα ξαναπούμε! ΄Η μάλλον πείτε τα πρώτα εσείς, αφού προηγουμένως συσκεφθείτε με τον εαυτό σας... ΄Όλα τα άλλα θα τα βρούμε...

*** Ο μόνος που εξεδήλωσε ενδιαφέρον είναι κάποιος φίλος που αυτή τη στιγμή δεν θυμόμαστε το όνομά του, Μας έστειλε και 50 ευρώ ...άρα θα τον βρούμε από την Τράπεζα... αν δεν προλάβουμε από τα εκατοντάδες αδιάβαστα e-mails που έχουμε.
΄Η θα του στείλουμε τα χρήματα πίσω ή θα εκτελέσουμε την παραγγελία του. Θα δούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου