Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΠΑΜΕ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ...ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ..


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΠ.ΒΡΑΧ.

Πολλά κι όμορφα τα στέκια γύρω από τη διάσημη περιοχή!Σκαλώσαμε στην ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ ..παραδοσιακό
Μεζεδοπωλείο!... Στην οδό ΑΣΤΙΓΓΟΣ 8... ακριβώς όπως βγαίνεις από τον κεντρικό δρομίσκο των  μακρομάγαζων , πηγαίνοντας σταθερά δυτικά... Τσάφ το βλέπεις. ..φάτσα σου... Θαυμάσιο μενού , πολύ καλές τιμές  (τρια άτομα = 40-50 ευρώ...και με άψογο σέρβις!

Και όλα μετά θαυμαστής μουσικής..
Από Πέμπτη μέχρι Κυριακή ,μεσημέρι -βράδι έχει ένα θυαμάσιο τρίο, που δίνει μια άλλη ατμόσφαιρα .. Δεν είναι οι καλλιτέχνες φοιτητάδες της μουσικής, αλλά έμπειροι  και δίνουν ρέστα με τις φωνές τους στα λαϊκα ... Το ρεπερτόριο τους, ατέλειωτο! Είναι οι ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ και ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΡΑΚΗΣ... σπουδαίοι, όντως καλλιτέχνες.Τους καταχειροκροτούσαμε... σταθερά!
Είχαμε πάει με κάποια αγκόνια μου που επεζήτησαν τη συντροφιά μου.. ΄Ηταν τόσο όμορφα στο στέκι αυτό... που τα παναθεματισμένα... ξαναπήγανε μονάχα τους και κάθε τόσο μου ζητάνε να ...ξαναπάμε! Μέχρι στιγμής μέσα σε δύο μήνες ...πήγαμε 4 φορές... Και δεν κάνω φυσικά "γκρίζα διαφήμιση" για το μαγαζί αυτό! ..Διότι εκεί δίπλα υπάρχουν κι άλλα στέκια , πιστεύω το ίδιο ενδιαφέροντα... Θα τα ανακαλύψουμε κι αυτά προσεχώς!

ΜΙΚΡΕΣ
ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ
ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ….
ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ…
ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΚΛΙΚ..ΜΕΓΕΝΘΥΝΟΝΤΑΙ!



Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΧΑΜΑΜ..
ΝΑ ΔΕΣΠΌΖΕΙ!.. Αθάνατη Τουρκοκρατία... που
δεν σου κάνουμε το κλίσμα που σου πρέπει!
Διότι έχουμε ... από δίπλα τα μεμέτια... με τις γνωστές
θαλάσσιες και αέριες παρενοχλήσεις τους... Αλλά δεν έχουμε
ατυχώς ηγετες ..με ΑΡΧΙΔΙΑ! ΣΑΜΑΡΑ κατάλαβες
τι νογάμε; Από το Χάεβαρντ δεν κατάγεσαι;
Την Καλαμάτα ξέχασέ την!...ΑΛΗΤΑΡΑ!
Από καιρό σε καιρό εμείς εδώ κάνουμε κάποιες βόλτες πέριξ του Ν.Κόσμου και πράγματι ανακαλύπτουμε στιγμές ... ανεπανόρθωτες οφορφιές, που ενώ είναι δίπλα μας τις αγνοούμε..η δεν τις ψάχνουμε!
Μετά τον περίπατο που κάναμε στη γειτονιά της Ακρόπολιςσήμερα πήγαμε στον πολυθρήλυτο και πάντα ζωντανό Μοναστηράκι. Διάσημη παγκοσμίως η περιοχή.Αενάως πολύβοη και μεθυστική με τις γραφικότητές της ..
Κύριος μοχλός της επισκεψιμότητας που απολαμβάνει είναι τα μαγαζάκια της, τα παλιατζήδικά της άλλοτε... που σήμερα .εχουν άλλο κόλορ.( ΚΑΙ ΤΑ ΠΩΛΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ..-να το ξέρετε- ΣΕ ΤΙΜΕΣ...ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ!...Για να γίνει κατανοητό... τα μαγαζάκια του ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ..ΠΟΥΛΆΝΕ ΠΕΡΊΠΟΥ ΌΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΛΉ καταστήματα ! ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΒΗΧΑ... Γιατί θα τους κάνουμε βούκινο.!

Δείτε εδώ μερικές εικόνες και βολτάροντας ... θα λέμε και τις δικές μας εντυπώσεις ,όπως ήδη τις καταθέτουμε και πιο πάνω:



Πηγαίνοντας προς το ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ...Το Δημαρχείο
είναι ...δεξιά!Σήμερα είναι.. αριστερό με εκείνον
τον Γραφικό Καμίνη...(που το βρήκατε ρε παιδιά;..
΄Όχι μάλλον οι λαθρομετανάστες τον ψήφισαν...Σόρυ!
Πανζουρλισμός γίνεται στην κεντρική πλατεία του Μοναστηρακίου...Νέοι γέροι , επαίτες , καταφερτζήδες , αυτοσχέδιοι τραγουδιστάδες ..με τη θήκη του βιολίου του, για τον σχετικό οβολό,  αργόσχολοι,τουρίστες, και βιαστικοί που τρέχουν να προλάβουν το "ηλεκτρικό" 'ή το μετρό...Μια βαβυλωνία απίστευτης γραφικότητας...

Χαριτωμένο περιστατικό:
Μια ομορφούλα ...αθίγγανη-gypsy μας προτείνει ...να πάρουμε γαρδένιες... με σχετικές παρλάτες:
--Είσαι, λέει ίδιος ο Κλουνεϋ...
--Μη με δουλεύεις ..είμαι 75 χρονών...μου τόχεις ξαναπεί το στόρυ...
(Δεν κατάλαβε τι ενοούσα...)Συνέχισε:
--Κύριε Κλούνευ...είμαι έγγυος.. πάρε ένα λουλουδάκι...
--Καλά, κούκλα μου, ακόμη δεν γέννησες;...Σε είχα συναντήσει πάνω στην Ακρόπολη, πριν ένα χρόνο και σου είχα δώσει πέντε ευρουλάκια.. επειδή με συγκίνησες με την εγκυμοσύνη σου...

Κόκαλο η όμορφη γυφτοπούλα! Κι έτσι ήταν... Μου την είχε ξαναπέσει το κορίτσι.. με εκείνο το ...κατουριστικό Κλούνεϋ!
--Καλό μου παιδί άλλαξε σενάριο..
.
Η γραφικότητα με τέτοιες επιθέσεις είναι ότι... αν δεχθείς να πάρεις μια γαρδένια για να την προσφέρεις στην κυρία που σε συνοδεύει... πέφτουν ταυτόχρονα πάνω σου -ξεφυτρώνουν από κει γύρω-άλλες πέντε συναδέλφισσες της ..που ζητάνε να πάρεις κι από αυτές κάτι τις...χωρίς να ισχυρίζονται ότι είναι ...γκαστρωμένες , αλλά επιστρατεύουν ένα σωρό άλλα μαράζια.



Πολλά τα περίεργα στο μοναστηράκι.. Όπως αυτό-ΑΝΩ- φάντασμα... που στέκει ακούνητο, σαν άγαλμα ..Μερικές φορές του βιδώνεται και καλεί περαστικούς  να συνφωταγραφηθούν! Δεν ξέρουμε τι ρόλο παίζει...Δεν θελήσαμε να τον ρωτήσουμε γιατί ήταν η πρώτη φορά που βλέπαμε την παρουσία του εκεί. Προφανώς παίζει την τρέλα του... αλλά είναι μια ατραξιόν που κάνει αίσθηση..


Και μια...από τις πολλές καλλονές ..που συναντά κανείς στο στέκι ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ... Είναι η Μαρία και η ίδια τραγουδίστρια κι ενθουσιασμένη με το τρίο του στεκιού αυτού στο ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ.. Κάτι θα ξέρει!
Φαίνεται και πιο κάτω ..δίπλα στους αξιόλογους καλλτέχνες της ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ!
Η ωραία  Μαρία .. θαμών... ΜΙα μαντόνα.. δίπλα στους καλούς καλλιτέχνες Α.Χαραλαμπόπουλο και Ανδριάνα Βλασσοπούλου!.. προφανώς συ-σκεπτόμενη για... τα ακούσματα που δέχεται...
.

ΚΛΕΒΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Ο ΓΕΡΟΣ...μάλλον από τον Έβρο.. Μια μητέρα φωνάζει το παιδί της..." Ελά να δείς την Γκάϊντα...έλα...Δεν θα την ξαναδείς..." έσκουξε...
-Γιατί δεν θα την ξαναδεί; Θά πάει στον Έβρο, στη Θράκη...και θα φλομώσει από γκάϊντες και γκαϊτατζήδες.. ..έσκουξα κι εγώ, μη αντέχοντας!
Ο Γκαϊτατζής αυτός δεν ζητιανεύει... στα πόδια του έχει κάποιες κασέτες cd , προφανώς με δικές του δημιουργίες.. Δεν είδαμε όμως να πουλάει.. κι αυτό μας στεναχώρησε... Οι ήχοι της γκάϊντας είναι πανέμορφοι... αν και βασικά κλαψιάρικοι.Η γκάϊντα είναι δημοφιλέστατη στη Θράκη-Έβρο...Αυτό το πράμα που βλέπετε ..να ξεφυσάει ο γέροντας, είναι προβιά κατσικιού, που με κατάλληλη επεξεργασία τελικά βγάζει όμορφους ήχους... έστω και κλαυστικούς!..Μερικοί λένε ...πως κλαίει το κατσίκι που σφαγιάστηκε για να γίνει, μεταμορφωθεί ...  μουσική!





΄Ισως το πιο όμορφο άγαλμα του  ένδοξου Περικλή,. μπροστά στο Δημαρχειακό μαγαζί του Δήμου Αθηναίων..
Πολύ σωστό..

Υπάρχει και ο Περικλής στο
Χολαργό...
Θεωρούμε ότι αυτό το άγαλμα...του Καρακάλα,  μάλλον,δεν εκμπροσωπεί το Περικλή που ξέρουμε...όλοι μας!
Η δεξιά φωτό , μάλλον είναι περισσότερο αντιπροσωπευτική του μεγάλου Αθηναίου ηγέτη της Χρυσής Εποχής!
Εδώ είναι το ..αθάνατο μνημείο ...της ΘΑΝΗΣ
της ΔΡΑΧΜΗΣ ..του πρώτου ιστορικά ΝΟΜΙΑΣΜΑΤΟΣ
ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!..Μπροστά στο Δημαρχείο Αθήνας!
Η επιτύμβιος αυτή Πλαξ αναρτήθηκε ...εις μνήμην από
 σαρδανάπαλο δήμαρχο ΑΘΗΝΩΝ!΄Οποιον..

Δεν μας ενδιαφέρει το κωλοονοματάκτι του. Ο Τίποτας
έθαψε ..μνημειακά ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ!
Τέτοια χαζά υποκείμενα ..ψηφίζετε!
\


ΕΔΩ πρώτο πλάνο ο καλός μου
Παναγής!Ενθουσιώδης οπαδός
της ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ..Πίνει ένα ποτηράκι
μπύρα... αλλά τη τελευταία φορά
προτίμησε...πορτοκαλάδα!

Γειά σου ρε Παναγιώτη λεβεντιά!
Την άλλη φορά θα πιείς μπύρα! 
ΔΙΑΤΑΓΗ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου