Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ Ο ΔΟΤΟΣ-ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΚΑΨΗΣ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΚΙ ΑΠΟ ΑΠΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ!

ΑΛΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΨΗ…


Μπαίνουμε στο Νοέμβρη κι ακόμη να λειτουργήσει σοβαρά η δημόσια τηλεόραση, ενώ την ‘ιδια στιγμή ξεφύτρωσε το κανάλι Εψιλον, το οποίο σε λιγότερο από μήνα εμφανίζει ένα αξιοπρεπές πρόγραμμα …
Οι δημοσιογράφοι όμως κΑΤΑΓΓΈΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΨΉ και την παρεούλα του με τα εξής:



«Η αναγκαιότητα της λειτουργίας της ΕΡΤ είναι πανθομολογούμενη και οι σπασμωδικές κινήσεις για το αντίθετο, αλλά και η εμμονή του ειδικού διαχειριστή και του Π. Καψή να διορθώσουν ένα μεγάλο λάθος με αλυσίδα νέων λαθών, το μόνο που μπορούν να προσφέρουν είναι να μεγαλώνουν τα αδιέξοδα σε βάρος του Έλληνα πολίτη και του κρατικού προϋπολογισμού» αναφέρουν με νέα τους ανακοίνωση οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ.
Απαντώντας στον αρμόδιο υφυπουργό για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, οι δημοσιογράφοι τονίζουν πως σε σχέση με τις υποχρεώσεις της ΕΡΤ -κινηματογραφιστές, εταιρείες παραγωγής, κλπ- «η ευθύνη για τη μη εκπλήρωση βαρύνει αποκλειστικά τους ίδιους», ενώ σημειώνουν πως «σε όλες τις συναντήσεις με τον κ. Καψή και εξωδίκως από τις 16 Ιουλίου έχουν ζητήσει να έρθουν να παραλάβουν όλα τα στοιχεία, που σήμερα υποστηρίζουν ότι τους λείπουν».
Αναφορικά με τα πνευματικά δικαιώματα υποστηρίζουν πως «είναι γνωστό ότι δεκάδες δημιουργοί έχουν παραχωρήσει έργα τους, πάνω στα οποία έχουν αποκλειστικά δικαιώματα οι ίδιοι, στο αυτοδύναμο πρόγραμμα της ΕΡΤ. Αντιθέτως είναι δεκάδες οι διαμαρτυρίες δημιουργών και τα εξώδικα εναντίον της ΔΤ που εκπροσωπεί ο κ. Καψής, με τα όποια ζητούν να μην προβάλλονται τα έργα τους».
Σε ό,τι αφορά στις καταγγελίες του υπουργού περί δολιοφθορών στα κέντρα εκπομπής της ΕΡΤ, σημειώνουν πως «οι μόνες δολιοφθορές στα κέντρα εκπομπής της ΕΡΤ είναι αυτές που προκάλεσαν οι ιδιώτες τεχνικοί που πραγματοποιούν καταδρομικές επιχειρήσεις στα βουνά της Ελλάδας κατ΄ εντολήν του Υπ. Οικονομικών» χαρακτηρίζοντας τον Π. Καψή «δολιοφθορέα της αλήθειας».
«Όσο για τον μακρύ κατάλογο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΔΤ δεν αποτελεί παρά άλλη μια παραδοχή του ότι η απόφαση για λουκέτο στην ΕΡΤ ήταν εγκληματικό λάθος και δεν υπήρχε κανένα απολύτως σχέδιο για την επόμενη ημέρα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης» καταλήγουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου